Eén van de bekendste foto bewerkingssoftware ter wereld is Photoshop. Toch zit er wel een nadeel aan de software en dit is het prijskaartje. Vroeger was je ruim € 1.000 kwijt om de software op je computer te installeren. Vandaag de dag zit je vast aan een abonnement waarbij je al snel € 60 per maand kwijt bent. Het is logisch dat je op zoek bent naar een alternatief. Gelukkig zijn er nog meer fotobewerkingsprogramma’s als alternatief voor Photoshop. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Affinity als alternatief voor Photoshop

Vooral bij Mac gebruikers is Affinity al jaren een populair alternatief voor Photoshop. Het programma is van dezelfde kwaliteit als Photoshop en heeft veel opties en mogelijkheden. Qua layout heeft ook veel weg van Photoshop. Sinds 2017 kunnen ook Windows gebruikers gebruik maken van Affinity. Een extra pluspunt is dat je bestanden zelfs als .PSD kan opslaan. Zo kan iemand anders met Photoshop gewoon met je bestand aan de slag. Veel gebruikers zien Affinity als een waardig Photoshop alternatief. Het grootste pluspunt is het prijskaartje. Je betaalt geen abonnement en slechts een vast laag bedrag van € 50. Updates zijn gratis in tegenstelling tot Photoshop waarvoor je dus een abonnement afsluit.

Paint.net

Ben je pas net begonnen met foto’s bewerken en als fotograaf? Dan wil je geen overweldigend fotobewerkingsprogramma met tientallen opties. Paint.net is dan een prima alternatief en ook nog eens gratis te downloaden. In de Microsoft Store betaal je overigens € 8 in tegenstelling tot de gratis download via hun eigen website. Verward Paint.net overigens niet met Paint van Windows. Dit programma is een stuk professioneler en je kan er eenvoudig aanpassingen op uitvoeren en je foto’s bewerken. Het grote voordeel is dat het programma vrij eenvoudig in gebruik is. Je kan op simpele wijze foto’s bewerken, snijden en kleuren aanpassen. Kortom de basisbenodigdheden voor elke fotograaf.

ACDSee

De afgelopen jaren is ACDSee uitgegroeid tot een favoriet bij hobby fotografen en professionele fotografen. Eigenlijk is het een compleet softwarepakket waarbij je ook foto’s kan bewerken. Naast bewerken kan je foto’s managen en locatiegegevens en data opslaan. Je kan zo eenvoudig je fotoreportages op een later moment weer terugvinden. Of achterhalen waar je ook alweer die mooie foto gemaakt hebt. Verder kan je de foto’s bewerken met alle gebruikelijke tools die je ook bij Photoshop tegenkomt. Het grote voordeel is dat je de standaardversie van ACDSee al voor € 60 op je PC kan installeren.  


editor

Laat een reactie achter