Je hebt een paar mooie foto’s gemaakt, maar je bent nog niet helemaal tevreden. Je wilt de foto’s graag bewerken, zodat ze er net zo mooi uit komen te zien als bij een echte fotograaf. Het nadeel is dat je geen Photoshop bezit of een computer waar Photoshop op kan draaien. Gelukkig zijn er alternatieven voor foto’s online bewerken. Zo kan je alsnog een foto bewerken en publiceren.

Maak gebruik van een online tool

Op het internet kan je verschillende tools vinden die je kan gebruiken om de foto’s te bewerken. Dit zijn vaak online editors waarbij je filters aan de foto’s kan toevoegen. Je kan zo een foto zwart wit maken of juist een unieke glans meegeven. Je hoeft hier geen Photoshop voor te gebruiken. Instagram heeft bijvoorbeeld standaard een filter in z’n software verwerkt, maar er zijn ook online tools waarbij je dit soort filters kan toepassen. om je foto te bewerken voor Social Media.

Photoshop Express via het internet

Photoshop hoef je echt niet altijd direct op je computer te installeren. Je kan ook de online versie gebruiken met Photoshop Express. Hierbij krijg je een flink aantal tools die je ook in de originele versie kan gebruiken. Het grote verschil is dat Photoshop Express gewoon via je internet browser te gebruiken is. Er is wel één nadeel en dat is dat Photoshop Express alleen werkt met Flash. Je kan de software dus wel alleen via je PC gebruiken.

Pixlr Express

Een eenvoudige online foto editor om te gebruiken is Pixlr. Je kan hiermee binnen een paar klikken foto’s uitsnijden, kleuren bewerken en andere veelgebruikte aanpassingen uitvoeren. Na afloop kan je de foto downloaden of opslaan bij Pixlr. Het programma heeft veel weg van Photoshop en is perfect om een foto even snel te bewerken. Net als in Photoshop kan je met lagen werken en zo foto’s achter elkaar zetten en tot een collage bewerken.


editor

Laat een reactie achter