Het kan altijd een keer gebeuren dat je Apple tablet ineens vastloopt en echt helemaal niets meer doet. Dit is natuurlijk vervelend vooral als je hem niet meer aan gang krijgt. De enige manier om je tablet weer tot leven te wekken is met een reset. Maar er zit geen standaard reset functie op. Wij leggen je hieruit hoe je de tablet alsnog kan resetten.

Soft reset van je Apple tablet

Het advies vanuit Apple is om altijd een soft reset te proberen. Pas als dit niet meer werkt adviseren ze om een hard reset uit te voeren. Bij een soft reset moet je tablet nog wel op de reset knop reageren. Je houdt hierbij de standby knop van de tablet ingedrukt. Dit doe je net zolang tot je de rode balk in beeld te zien krijgt. Schuif de balk naar rechts om hem uit te zetten. Wacht tot de tablet helemaal uit is. Als de tablet uit is tel je tot 10. Nu zet je via de stand by knop de tablet weer aan. Je tablet moet nu weer gewoon opstarten en als het goed is het probleem voorbij.

Hard reset bij je tablet

Als je tablet volledig vastgelopen is en je hem niet meer gereset krijgt met een soft reset, dan is alleen een hard reset nog mogelijk. Voor een hard reset druk je zowel de stand by knop als de home knop tegelijkertijd in. De home knop is de knop in het midden onderaan je beeldscherm. Je blijft de knoppen net zolang tegelijk indrukken tot het scherm begint te knipperen of donker wordt. Als je scherm begint te knipperen krijg je vaak nog de optie om de tablet af te sluiten met de schuif knop. Als het scherm gewoon zwart is gaat hij zonder deze optie uit. Als je iPad uit is tel je tot tien en zet je hem weer aan zoals je normaal gesproken zou doen. Dit is een hard reset. Er is hierbij altijd een risico dat er gegevens verloren gaan. Dit is de reden waarom een soft reset geadviseerd wordt. Meestal gaan er overigens geen gegevens verloren met een hard reset. Maar dit blijft wel een risico als je op deze manier je tablet reset.


editor

Laat een reactie achter