Sinds Windows 8 wordt Windows standaard geleverd met de Windows Store. Vanaf Windows 10 zie je hem zelfs in de taakbalk van de computer staan. Het is een webwinkel van Windows waarop je betaalde en gratis apps kan downloaden. Je kan de apps op je computer installeren. Hierbij kan je kiezen uit games, maar ook handige software zoals o.a. Word. Je hebt zo geen CD meer nodig om software op je computer te installeren. Het voordeel van software in de Cloud is dat je bij een nieuwe PC eenvoudig dezelfde apps er weer op kan zetten. De kosten voor de apps verschillen van gratis tot € 1.000. Dit ligt echt er echt aan welke software je via de Windows Store aanschaft.

Apps met aankopen in de software

Sommige apps zijn in de Windows Store gratis te downloaden. Alleen kan je in de app aankopen doen. We zien dit veel bij games. De games kan je in het begin gratis spelen. Maar om verder te komen of extra functies te gebruiken moet je coins aanschaffen. Je kan dit via de app doen. Voordat je het spel download wordt hier al een melding van gemaakt in de Windows Store. Je bent zo op de hoogte dat het spel gratis te spelen is, maar je te maken kan krijgen met aankopen in het spel. De aankopen worden overigens nooit zonder toestemming van de speler gedaan. Je moet echt nadrukkelijk toestemming geven om aankopen in het spel te doen.

Hoe betaal je apps in de Windows Store?

Als je de Windows Store opent kan je naar instellingen gaan. Je vindt hier o.a. alle apps die je al geïnstalleerd hebt en op voorgaande computers in de bibliotheek. Maar je kan hier ook je betaalopties vinden. Het is voor de Windows Store niet verplicht om in het bezit van een creditcard te zijn. Je kan ook iDeal invullen als betaalmethode en via je eigen bank afrekenen. Andere opties zijn Paypal, creditcard of betalen via een automatisch incasso. Er zijn dus meerdere opties om een app af te rekenen in de Windows Store.


editor

Laat een reactie achter