De tablet wordt veel gebruikt door grafische mensen die graag tekenen op de computer of liever een pen gebruiken in tegenstelling tot een muis. De tablet kan de muis prima vervangen en er zijn verschillende grafische apps op te draaien. Zo wordt het makkelijker om te tekenen via je tablet. Maar welke tablet kan je het beste aanschaffen voor grafische software? Wij hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.

Wacom Cintiq 16

Wacom is al jaren één van de beste merken van teken tablets. De Wacom Cintiq 16 heeft een extra groot beeldscherm en kan perfect gebruikt worden om mee te tekenen. Een extra pluspunt is dat je de pen kan opladen door te tekenen. Dankzij een elektromagnetische functie in het beeldscherm laad je pen direct op tijdens het tekenen. Daarbij kan je het ontwerp dat je gemaakt hebt tot in het kleinste detail bekijken en aanpassen. Dankzij 8192 verschillende drukniveaus in de pen heb je het gevoel dat je de optimale controle hebt over de tablet. Kortom je continu aan de slag met het ontwerpen op deze tablet voor grafische mensen.

Cintiq Companion 2

Ben jij een professionele designer? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een tablet die hier uitstekend bij aanpast. De Cintiq Companion 2 is de perfecte kandidaat om mee aan de slag te gaan. Het is eigenlijk een volwaardige mini computer met Windows 10. Extra fijn aan Windows 10 op je tablet is dat je software zoals Photoshop en Corel painter erop kan installeren. Je kan zo de mooiste kunstwerken maken vanaf de bank. De mini computer kan ook gebruikt worden voor het bewerken van foto’s. Het beeldscherm en de pen zelf zijn zo ontworpen dat het aanvoelt als echt papier. Je kan de tablet dus zien als een digitale variant van je eigen schetsboek.

Wacom Intous Pro Large

Ben je op zoek naar een tablet met een extra groot oppervlakte om te tekenen? De Wacom Intous Pro Large heeft een hoge resolutie en een extra groot tekenoppervlakte. Het enige nadeel is dat het een teken tablet van de oude generatie is. Je kan er dus prima op tekenen, maar het is niet mogelijk om dit direct op een beeldscherm te doen. De tablet wordt zonder beeldscherm geleverd en dien je aan de computer te hangen. Het voordele is wel dat de tablet zelf zeer natuurlijk aanvoelt. De tablet is perfect te combineren met een computer waarop je al aan de slag ging.


editor

Laat een reactie achter