Op de werkvloer en in huis zijn er veel kabels te vinden. Denk daarbij aan alle apparaten die je van stroom moet voorzien voordat je ermee kunt werken. Bij de grotere oppervlakten zijn er dus ook meer apparaten, wat automatisch tot een wirwar aan kabels leidt. Deze kabels worden gedurende de dag voortdurend blootgesteld aan invloeden die ervoor zorgen dat de kabels slijten. Kabel slijtage leidt op een gegeven moment weer tot storingen en andere problemen. Maar hoe zorg je dan dat je dit voorkomt? Onderstaande tips kunnen jou goed op weg helpen.  

Zorg voor goede kabelweg werking

Als er voornamelijk veel kabels op de grond liggen, zoals bijvoorbeeld in een magazijn of andere werkplek, moet je ervoor zorgen dat er niemand over deze kabels heen valt of rijdt. Colsonbandjes kunnen ervoor zorgen dat dit niet gebeurt en er ook geen slijtage aan de kabels komt. Je kunt de kabelbinders in een groot aantal verkrijgen, waardoor je hem ook helemaal aan de situatie aan kunt passen. Door goed te bekijken wat jij nodig hebt, zorg je ervoor dat jouw kabels op een goede manier weggewerkt zijn en je de grotere problemen zoveel mogelijk kunt voorkomen. 

Kleinere kabels ook beter organiseren

Ook voor de kleine kabels moet je een goede oplossing hebben om slijtage tegen te gaan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar kabelbinders. Computers, printers en andere apparaten zijn allemaal voorzien van kabels die in elkaar kunnen komen te zitten en waarmee je ook een wirwar kunt verkrijgen. Je kunt deze binders ook gebruiken in bijvoorbeeld jouw meterkast, waar de grote verscheidenheid aan kabels uit elkaar moet worden gehouden. Op dit gebied zijn er voldoende oplossingen en je zorgt ervoor dat de kabel slijtage niet meer voor komt en je langer kunt genieten van de apparaten. 

Bij Nedelko.be nieuwe materialen aanschaffen

Je kunt kabel slijtage ook goed voorkomen door regelmatig de kabels opnieuw te organiseren. Hiermee voorkom je dat er een eventuele kleine schade steeds groter wordt. Je kunt daarnaast kijken naar nieuwe materialen via Nedelko.be, waardoor je snel stappen onderneemt. Zo biedt Nedelko technische items van beschermslangen tot een tankdouche. De controle en de nieuwe materialen geven jou dan de gelegenheid om een storing of probleem met apparaten te voorkomen en geen tijd te verliezen op de werkvloer. Bij Nedelko.be kun je meerdere producten met elkaar vergelijken en op basis hiervan de aankoop doen. Jouw wensen zijn hierbij altijd de leidraad voor jouw zoektocht en de eindresultaten. 


administrator